Borås som galleri började med Pinocchio som ju egentligen heter Walking to Borås. En het diskussion föregick dess placering i Borås 16 maj 2008, då också Borås första skulpturbiennal öppnades – och en del framsynta personer insåg att bara diskussionen var bra för Borås som stad.
Borås har nu dels en skulpturbiennal vartannat år, och det är tänkt att ha No Limit street art (muralmålningar) vartannat (har varit, 2014, 2015 och 2017). Dock tycks i dagsläget inte 2019 års No Limit bli av tyvärr.

När det gäller street art har konstnärerna ofta en gemensam tanke, antingen miljö, människans inre, samverkan och/eller fred. Många olika tekniker blandas, klassiska motiv med mer graffitti. Kan t.ex. vara målade med vanlig färg eller sprayfärg, några gör bakgrunden först och fyller på lager för lager, andra har klippt eller skurit ut mallar som man sprayar, etc.

Sedan vi har ju så mycket 'vanlig' konst i Borås som är värd att se runt om i stan. Gjorda av kända och okända konstnärer, från när och fjärran. Verken har olika syften och betydelse, för konstnären och för betraktaren (inte sällan olika). Men helt säkert är att ni kommer att se Borås på ett nytt sätt efter er konstvandring!

Mer info

För ytterligare information ring eller maila oss så vi kan diskutera vilken typ av konst ni vill se, hur långt ni vill gå, under hur lång tid, eventuella måltider och/eller drycker etc.

Konstvandring i Borås